woensdag 18 juni 2014

Stokbrood

Goedemiddag lezers,

Vanmiddag vertel ik iets over de zomerse (en Franse) lekkernij: Stokbrood. Het is heel bekend en het wordt zowel als tussendoortje als lunch, ontbijt en avondeten. In Nederland eten we het vooral als tussendoortje en avondeten; vooral bij soep. De Fransen; integendeel, eten het ook als lunch en vooral ook als ontbijt! De Franse stokbroden zijn wat groter, en dat maakt ze geschikter om mee te ontbijten. Lekker op een stokbroodje met het ontbijt:
- jam
- speculoospasta (van lotus)
- de 'o zo hollandse' hagelslag
- Filet Americain
- Tuinkers en suiker
- Je kan er ook een mini-broodje gezond van maken. Met kaas, tomaat, ham, sla (basilicum) en/of komkommer.
- Fruit is ook lekker. Kies dan voor bijvoorbeeld voor meloen, mango, ananas of banaan.
Weten jullie nog lekkere dingen voor op een stukje stokbrood?

Eet smakelijk!
Ceetje

2 opmerkingen:

Anoniem zei

kruidenboter of roomkaas is ook super lekker!

Anoniem zei

Boursin!